OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. január 17., hétfő 13:11

A Magyarországi Evangélikus Egyház közleménye
    Budapest, 2022. január 17., hétfő (OS) - A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) 2022-ben ismét odaítéli a Bornemisza Péter- és az Írónád díjat. A kitüntetésekkel azokat a világi és evangélikus egyházi felületeken publikált médiakommunikációs alkotásokat kívánják elismerni, amelyek az evangélikusság és az evangélikus egyház pozitív megítélését, népszerűsítését vagy missziós tevékenységét segítették elő az elmúlt évben.

    Az MEE médiakommunikációs díjainak elnyerésére bármely magánszemély jelölhet egy alkotást; saját műnek és más magánszemély(ek) művének a díjazására egyaránt javaslatot lehet tenni. Jelölés az e célra létrehozott online felületen keresztül tehető február végéig.

A Bornemisza Péter-díjjal világi felületen, az Írónád díjjal evangélikus felületen publikált egy-egy médiakommunikációs alkotás – például nyomtatott vagy online újságban, televízióban, rádióban, közösségi médiában, podcastban, vlogban – ismerhető el, amely megfelel a díjkiírásban megjelölt célnak és a jelölés fent részletezett feltételeinek. A díjjakkal konkrét alkotást, nem pedig életművet jutalmaznak: a díjazott alkotások szerzői oklevelet és emlékplakettet kapnak, valamint 150 ezer forint pénzjutalomban részesülnek.

A jelölt alkotásokat az MEE Sajtóbizottsága által felkért szakmai zsűri bírálja el. A médiakommunikációs díjak átadására a virágvasárnapot megelőző pénteken nyilvánosan, ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pontos díjkiírás és az online jelölőfelület az MEE honlapján található.
    
     Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.