OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. január 23., vasárnap 14:58

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. január 23., vasárnap (OS) - Csak a Mi Hazánknak van államfőjelöltje Novák Katalinnal szemben

    Márki-Zay Péter egy interjúban arról is beszélt, hogy az ellenzék nem jelöl köztársasági elnököt. Szóba került az is, hogy a baloldal pártjainak soraiban temérdek áruló található. A Mi Hazánk elutasítja a Gyurcsány-koalíciót, ahogyan a Fidesz korrupt, uram-bátyám rendszerét is. Egyedüli ellenzéki erőként csak nekünk van köztársaságielnök-jelöltünk is, dr. Popély Gyula felvidéki történész, az MTA doktora személyében.

Szimbolikus, hogy a nemzet összetartozását is megtestesítő jelöltet állítunk a legfőbb közjogi méltóság betöltésére, aki nemcsak tudományos munkásságát tekintve kiemelkedő (illetve vezetői alkalmasságát is bebizonyította a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyetteseként), hanem nemzeti elkötelezettségéről is számos alkalommal tanúbizonyságot tett. Popély Gyula az egyetlen pozsonyi magyar általános iskola és gimnázium igazgatója volt 1991-97-ig, amikor a magyarellenes Meciar-kormány kirúgatta, mert a kétnyelvű bizonyítványok állami betiltása ellenére Popély ragaszkodott a magyar nyelvű közokiratok kiállításához. A nemzeti ellenállás hőseként tekintett rá a magyarság akkor, az első Orbán-kormány mégis hagyta, hogy 25 hónapig állástalan legyen – végül Raffay Ernő segítségével lehetett a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója.

A Mi Hazánk Mozgalom egyúttal komolyabb legitimitású, nép általi államfőválasztást szorgalmaz.


     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.