OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. január 24., hétfő 14:35

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2022. január 24., hétfő (OS) - Fény/Törés című különleges programmal készül a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából a Személyes Történelem Produkció.

    A program apropóját az adja, hogy néhány héttel a budapesti gettó felszabadításának emléknapját követően ezen a január végi csütörtökön a holokauszt áldozataira és a szörnyűségek túlélőire emlékezik az egész világ.
Generációk között átívelve középiskolás fiatalok mesélik el a holokausztot túlélők személyes történeteit, és vezetik végig az érdeklődőket a Klauzál téren, vagyis az egykori budapesti gettó emblematikus helyszínén. A nézők ezen a formabontó színházi sétán vehetnek részt, és kísérhetik el a fiatal színészeket az emlékezés színhelyeire.
A séta az Erzsébetvárosi Zsidó Helytörténeti tárból indul – immár negyedik éve, és a budapesti programmal összehangoltan így sétálnak Prágában, Amszterdamban, Koppenhágában és Berlinben az ottani gettók helyszínén, az emlékezet jegyében.
A program részletet a Személyes Történelem Produkció weboldalán lehet olvasni. A produkció partnere a Theater na de Dam, az Itt és Most Társulat, a Csányi5, az Életmenete Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alap, a European Education and Culture and Executive Agency, a Dutch Jewish Humanitarian Fund, a Massolit Budapest Bookstore&Café és a JCC Budapest - Bálint Ház, mely utóbbi web- és Facebook oldalán szintén meg lehet találni a programmal kapcsolatosan minden tudnivalót.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.