OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. január 26., szerda 14:09

A SOSZ közleménye
    Budapest, 2022. január 26., szerda (OS) - A SOSZ elnöksége Gyulay Zsoltot támogatja a MOB elnökválasztásán

        A Magyar Olimpiai Bizottság jelenlegi alapszabálya nem teszi lehetővé a magyar sport talán legfontosabb szervezeti egységeinek, a sportegyesületeknek a képviseletét a MOB közgyűlésben. Ezért is emeltük fel a szavunkat decemberben, amikor több más, a MOB közgyűléséből száműzött szervezettel együtt követeltük az olimpiai bizottság korábbi elnökének távozását és új alapszabály elfogadását.
Miután a közgyűlés megvonta a bizalmat az elnöktől, a MOB-tagoknak lehetőségük van olyan elnököt választani, aki ismét a magyar sport parlamentjévé, a magyar sport egészéért felelősséget érző szervezetté teszi az olimpiai bizottságot.
A kétszeres olimpiai bajnok, 33 éve MOB-tag Gyulay Zsoltot, aki sportegyesületi és vállalati vezetőként is dolgozott korábban, olyan jelöltnek tartjuk, aki képes integrálni a hazai sportélet minden szereplőjét és aki értékén kezeli a sportegyesületek fontosságát, a kluboknál zajló szakmai munkát.
A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnöksége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.