2024. április 28. vasárnap

2022. január 26., szerda 14:09

A SOSZ közleménye
    Budapest, 2022. január 26., szerda (OS) - A SOSZ elnöksége Gyulay Zsoltot támogatja a MOB elnökválasztásán

A Magyar Olimpiai Bizottság jelenlegi alapszabálya nem teszi lehetővé a magyar sport talán legfontosabb szervezeti egységeinek, a sportegyesületeknek a képviseletét a MOB közgyűlésben. Ezért is emeltük fel a szavunkat decemberben, amikor több más, a MOB közgyűléséből száműzött szervezettel együtt követeltük az olimpiai bizottság korábbi elnökének távozását és új alapszabály elfogadását.
Miután a közgyűlés megvonta a bizalmat az elnöktől, a MOB-tagoknak lehetőségük van olyan elnököt választani, aki ismét a magyar sport parlamentjévé, a magyar sport egészéért felelősséget érző szervezetté teszi az olimpiai bizottságot.
A kétszeres olimpiai bajnok, 33 éve MOB-tag Gyulay Zsoltot, aki sportegyesületi és vállalati vezetőként is dolgozott korábban, olyan jelöltnek tartjuk, aki képes integrálni a hazai sportélet minden szereplőjét és aki értékén kezeli a sportegyesületek fontosságát, a kluboknál zajló szakmai munkát.
A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnöksége