OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. január 31., hétfő 21:39

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 31., hétfő (OS) - Az immunrendszer is öregszik: növekvő kockázatok az idősebb sclerosis multiplexes betegeknél. Az öregedéssel egyre több gyulladásos folyamat zajlik a szervezetben, a társbetegségek megjelenése és az immunrendszer gyengülése miatt a sclerosis multiplexes (SM) betegek kezelése sem függetleníthető az életkortól. Az ingyenesen letölthető országos Multiplex Magazin cikkeiből az is kiderül, hogy az SM betegeknek kiemelten fontos részt venniük a rákszűréseken is. Ahogyan pedig a rákból való gyógyulás esélyét meghatározza a felfedezéskori stádium, az SM betegséget is a lehető leghamarabb kezelni kell, mert ez ad esélyt a betegeknek, hogy elkerülhessék a mozgáskorlátozottságot vagy a látásvesztést.

    "Az immunrendszer öregedésével a szervezet egyre több jelenségre gyulladással reagál. Az elhízott emberekben a fehér zsírszöveti sejtek krónikus gyulladást fenntartó faktorokat bocsátanak ki, krónikus gyulladás állhat a cukorbetegség, a szívelégtelenség, sok ízületi panasz hátterében is. Erre rakódik rá a sclerosis multiplexes betegeknél, hogy az agyat és a gerincvelőt megtámadó betegségük a központi idegrendszerben is idegkárosodást okozó gyulladásokat képes kiváltani. Az immunrendszer öregedésével és a társbetegségek szaporodásával csökken a szervezet ellenálló-képessége, nő a fertőzések és a rák kockázata is, ezért fontos, hogy az SM betegek komolyan vegyék a rákmegelőzést és a rákszűrést célzó felhívásokat is" – olvasható a Multiplex Magazinban.
    
     Kiadó: Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.