OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. január 31., hétfő 21:39

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 31., hétfő (OS) -

    "Évtizedes nemzetközi és hazai tapasztalatok mára egyértelműen alátámasztották, hogy azoknak az SM betegeknek legjobbak az esélyei a relapszusok és idegkárosodások elkerülésére, illetve elodázására, akiket mielőbb diagnosztizálnak és kezelni kezdenek" – tudósít a lap egy másik összeállítása. A magazin kiemelten foglalkozik a látóideg-gyulladás neurológiai okaival, a gyermekvállalás és családtervezés kérdésével, bemutatja a hazai SM betegeket segítő szervezetek munkáját, aktualitásait. A lapot a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete adja ki.

Amint B. Papp László főszerkesztő kiemeli, az ingyenes és hirdetéseket sem közlő országos civil újság eljut országszerte a neurológiai osztályokra és a területi betegszervezetekhez is. A lapszámok teljes terjedelemben, szabadon letölthetők a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány honlapjáról is.

A leggyakrabban a húszas-harmincas éveikben járó fiataloknál megjelenő SM-t meggyógyítani még nem tudják, a mielőbb megkezdett gyógyszeres kezelés ad reményt, hogy a betegek minél hosszabban élhessenek minél jobb állapotban. Az idegrendszer károsodásának mértéke és üteme határozza meg egy SM beteg sorsát: a kezeléseknek köszönhetően a betegek egyre nagyobb része hosszú távon viszonylag kevés panasszal együtt élhet a betegséggel, ám vannak, akiket még így is a leépülés és kiszolgáltatottság fenyeget.

További sajtóinformációk, interjúszervezés:
Deli Mónika sajtóreferens
sm@civilprojekt.hu
+3620 278-3110

     Kiadó: Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.