OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2022. február 4., péntek 11:46

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Államtitkárságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 4., péntek (OS) - Ismét lehet pályázni bölcsődei férőhelyek létesítésére.

        2014 és 2021 között több mint 177 milliárd forint összegű forrás állt rendelkezésre a férőhelyek fejlesztésére. A 2021-2027 közötti fejlesztési időszakban további közel 100 milliárd forint összegű fejlesztési forrás fordítható komplex bölcsődefejlesztésre. A kormány bölcsődefejlesztési programjában meghirdetett pályázatra új bölcsődét, mini bölcsődét, vagy családi bölcsődét tervező háromezer vagy annál nagyobb lakosságszámú települések helyi önkormányzatai, országos- és helyi nemzetiségi önkormányzatai, valamint az érintett települések egyházai jelentkezhetnek.
     A felhívás a Pályázat honlapon érhető el, a jelentkezők az online felületen található kitöltő rendszer segítségével adhatják le a szükséges dokumentumokat 2022. február 28-ig. Pályázni nemcsak új ingatlan építésére lehet, hanem meglévő ingatlan átalakítására vagy meglévő bölcsőde bővítésére is, amennyiben a beruházással új férőhelyek jönnek létre. A bővítés minimális feltételeként a jelentkezőknek legalább egy plusz bölcsődei, mini bölcsődei csoportszoba vagy egy családi bölcsőde kialakítását kell vállalniuk. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum bruttó 50 millió, maximum bruttó 1,44 milliárd forint, az önerő nem feltétel. A támogatás forrását Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve biztosítja.

     Kiadó: Miniszterelnökség Családokért Felelős Államtitkársága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.