OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. február 6., vasárnap 11:15

A Magyar Újságírók Országos Szövetségnek (MÚOSZ) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 6., vasárnap (OS) - MÚOSZ-állásfoglalás: Sérült a sokszínű tájékozódás jog A tájékozódáshoz való jog a választó alapvető állampolgári joga. Választási kampányban ez különösen érzékeny alapjog. A járványra hivatkozva egyetlen párt sem szelektálhat az újságírók között, nem akadályozhatja meg a sokszínű tájékoztatást

    Az országgyűlési választások hivatalos kampánya február 12-én indul. A pártok azonban már akcióznak. Joguk van hozzá. Ám ahhoz már nincs joguk, hogy nyilvános eseményeikről kitiltsák a nyilvánosság munkásait. Legutóbb a Fidesz józsefvárosi lakossági fórumán az történt, hogy a terem befogadóképességére és a pandémiára hivatkozva nem engedték be egyes lapok képviselőit. Mintha a járvány  csak bizonyos újságírókat veszélyeztetne...  
A MÚOSZ felhívja a rendezvények felelőseinek figyelmét arra, hogy a média munkatársainak kitiltása törvénysértő. Egyetértünk a telex álláspontjával:  "Ha a sajtót nem engedik be a nyilvánosan meghirdetett gyűlésre, akkor szabálysértést követnek el. A szabálysértési törvény szerint gyülekezési joggal való visszaélésnek számít, ha a gyűlés szervezője vagy vezetője kizár egy újságírót a rendezvényről."


     Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.