OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. február 7., hétfő 14:48

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 7., hétfő (OS) -

        Ahogyan azt Nagy Edit a Szövetség főtitkára kiemelte: "Hazánkban a víziközmű szolgáltatók kockázat alapú vizsgálatot folytatnak. A kitermelési ponttól egészen a fogyasztóig - a szolgáltatói láncon keresztül - folyamatosan monitoringozzák, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott, hálózatba bocsátott ivóvizet és amint bármi problémát tapasztalnak, azonnal tudnak korrigálni és intézkedni! Ide tartozik szorosan az a tény is, hogy a Hatóság is folyamatosan kontrollálja a csapvíz minőségét a fentieken felül is; tehát nem véletlenül emlegetjük hazánkban a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszerként a csapvizet. Az ágazatban több, mint 20.000 ember dolgozik azon, hogy mindenhol megoldott legyen a kiváló minőségű csapvízzel való ellátás és a szennyvíz szakszerű elvezetése és tisztítása.
     Kiemelném azt is, hogy az NNK anyagában megjelenő információk a határértéktől való eltéréseket mutatják. Az, hogy valami eltér a határértéktől, még nem jelenti azt, hogy mérgező! Csak egy példa: az arzén, amelynek most 10 µg/l a határértéke és 20 µg/l a megjelent anyagban néhány településen a mért érték, azért nem számít mérgezőnek, mert ennek a határértéke évekkel ezelőtt még 50 µg/l volt. Értelemszerűen: nem lehet mérgező az, ami még nemrég határérték alattinak számított! Óriási különbség van tehát a mérgező és  a határértéket meghaladó kifejezések között.

     Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.