OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2022. február 14., hétfő 19:44

Az Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért közleménye (8. rész)
    Budapest, 2022. február 14., hétfő (OS) -

    UTÓGONDOZÁS
A folyamatos utógondozás továbbra is fontos a gyógyultak számára, mivel fennáll a betegség kiújulásának, illetve a kezelés következtében késői mellékhatások kialakulásának a lehetősége.
Az éberség és a rendszeres megfigyelés elengedhetetlen bármely betegség vagy utóhatás korai felismeréshez és kezeléséhez.

JÖVŐKÉP
A legtöbb gyermek élete a gyógyulást követően visszatér a normális mederbe, újra beilleszkedik az iskolai és baráti közösségébe. Néhány esetben a gyógyult gyermeknek és családjának módosítania szükséges az életmódját annak érdekében, hogy kialakítsa az "új normális" életét.

MEGBÉLYEGZÉS
A legtöbb országban a gyermekkori daganatos betegséget legyőző gyermekeket csodálják, és hősként tekintenek rájuk, hogy legyőzték a kórt. A gyógyult gyermekek az élő bizonyíték és bizonyosság arra, hogy a gyermekkori daganat gyógyítható. Ők a legjobb példaképek, akik reményt adnak, motiválják és inspirálják az új betegeket és családjaikat.

DIAGNÓZIS ISMERETE
A beteg gyermekeket fontos tájékoztatni a daganatos megbetegedésükről. Az életkornak megfelelő informálás segít a betegnek megérteni az állapotát és a kezelést, amit kap. Ez különösen lényeges a tinédzserek és a fiatal felnőttek számára, akiknek már fontos, hogy érezzék a saját erejüket és felelősségüket az egészségük iránt.


     Kiadó: Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.