OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. február 15., kedd 17:11

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 15., kedd (OS) - A Médiatanács válasza a Magyar Lapkiadók Egyesületének - A Magyar Lapkiadók Egyesülete levélben fordult az NMHH Médiatanácsához, azt követően, hogy internetes tárhelyszolgáltatók a közelmúltban több megkeresést kaptak, amelyek jogellenes tartalmak törlését kezdeményezték. Az eddigi gyakorlat szerint az efféle – legtöbb esetben személyiségi jogokat sértő – tartalmak levételét a közzétételért felelős kiadótól vagy tartalomszolgáltatótól kérték, nem pedig a tartalom megjelenésében közvetlenül nem érintett tárhelyszolgáltatótól.

    A testület válaszában leszögezte, hogy ugyan állásfoglalást csak konkrét hatósági ügyhöz kapcsolódóan tehet, a szabályozás általános bemutatása által azonban nem lépi túl törvényben rögzített mozgásterét. Ennek megfelelően a Médiatanács válaszlevelében tájékoztatta az egyesületet, hogy az elektronikus kereskedelemről szóló törvény szabályozza a kérdést, amely rögzíti, hogy a tárhelyszolgáltató kérelemre köteles eljárni, és meg kell ítélnie a vizsgált tartalom jogszerűségét vagy jogellenességét. Amennyiben jogellenesnek találja, úgy köteles azt eltávolítani az általa tárolt tartalmak közül.
     Kiadó: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.