OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. február 16., szerda 10:25

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2022. február 16., szerda (OS) - Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket meg hagyják békén! - Tóth Edina sajtóközleménye

    Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése tegnap este vitát folytatott az egységes piac hatékonyabb működést célzó nem vám- és nem adóügyi jellegű akadályok felszámolásról szóló jelentésről. Baloldali képviselők azonban még ebbe a jelentésbe is bele akarnak erőszakolni egy Magyarországot kifejezetten a gyerekvédelmi törvény miatt támadó szövegrészt. Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában rámutatott, mindez újabb felháborító példája a genderőrület erőszakos nyomulásának. "Mindent megteszünk, hogy ezt a nyomulást megállítsuk. El a kezekkel a gyermekeinktől!" - hangsúlyozta a képviselő.

Tóth Edina elmondta, hogy az EP baloldali többségének durva politikai nyomásgyakorlása az első ránézésre ártalmatlannak tűnő, az egységes piacon a nem vám- és nem adóügyi jellegű akadályok felszámolásáról szóló jelentés parlamenti vitája során is jól látható. "Szomorú, hogy számos képviselőnek fontosabb a genderőrület, mint a gyermekek testi és lelki fejlődése. Nem fogunk engedni a nyomásnak, megvédjük a gyermekeket" - tette hozzá a képviselő.  

"Meggyőződésem, hogy csak akkor lehetünk sikeresek, ha az EP-ben a valódi problémákkal foglalkozunk, azért kell dolgoznunk, hogy az egységes piac zavartalanul működjön. Csakis így érhetjük el, hogy az Európai Unió valóban versenyképes legyen a globális színtéren. Ehhez semmi köze a genderőrületnek" - zárta felszólalását a politikus.

     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.