OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2022. február 18., péntek 16:18

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 18., péntek (OS) - Mintegy 20 ezerrel dolgoznak többen Heves megyében 2010-hez képest

    Heves megye húzóágazatai központi szerepet töltenek be a versenyképesség javításában, az elektronikai ipar, a háztartásigép-ipar, az élelmiszeripar, a jármű- és gépipar, a vegyipar, a kereskedelem mindenütt a legnagyobbak között van. A térségben a többi között kiemelkedően teljesít a vasúti járműgyártás, az autóipari beszállítói tevékenység, a mezőgazdasági gépgyártás és innováció, a gyógyszergyártás és a szolgáltató szektor is.

Palkovics László miniszter, kormánybiztos elmondta: "A munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítésében elért eredmények válságállónak bizonyultak, többen dolgoznak Magyarországon, mint a rendszerváltás óta bármikor. A munkahelymegőrző és munkahelyteremtő programok révén Heves megyében több mint 16 ezren részesültek összesen mintegy 7,3 millió forintos támogatásban. A megyeszékhelyet az M3 autópályából leágazó M25 autóúttal kötöttük be a gyorsforgalmi hálózatba. Jelenleg is zajlik az Eger, Gyöngyös és Hatvan elkerülők megépítésének és a Bátonyterenye-Ózd közötti főútszakaszok fejlesztésének előkészítése. A jelenleg futó programokban 48 megyei útszakasz újul meg összesen 136 kilométer hosszban. Verpelétnél nyílt hozzáférésű rakodóterületet létesítünk, így több tehervonat közlekedhet erre, kiváltva a közúti szállítások egy részét, a teherautók tehát kevésbé zavarják majd a térségben élőket."
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.