OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. február 23., szerda 10:31

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. február 23., szerda (OS) - Széklettől elfertőződött sebek és elektrosokk, nyomoz a rendőrség a pszichiátria ellen Tíz évig gyógyszerezték, fekvőbeteg lett egy budapesti pszichiátrián, fekáliával fertőzött felfekvései miatt vérmérgezést kapott, aztán elektrosokkolták a harmincas férfit – végül belehalt a kezelésekbe. A fővárosi rendőrség most nyomoz a pszichiátriai klinika ellen, ahol ez a horrortörténe lezajlott.

    Egy évtizede tömték pszichiátriai szerekkel, de csak pánikszerű félelem és szűnni nem akaró remegés lett a kezelések eredménye, így a család arra kényszerült, hogy kórházba utaltassák a férfit.
A pszichiátrián sem javult az állapota – persze a korábbi szereket továbbra is kapta –, sőt a folyamatos fekvéstől sebek keletkeztek a testén, melyek saját székletétől el is fertőződtek.
Miközben önkívületi állapotban feküdt, kezelőorvosa elektrosokknak (ECT) is alávetette. Ettől finom rángások lettek úrrá rajta, amit a pszichiáter a zárójelentés szerint jó jelnek tartott:
"A szeptikus [elfertőződött] állapot zajlása közben is folytattuk az ECT- kezelést, mert a mozgás javulását az általános állapotjavulás előfeltételének tartottuk."
A tizedik sokk után abbahagyták a kezeléseket, ám a férfi testét közben húsevő baktérium fertőzte meg. Állapota ekkorra már annyira leromlott, hogy néhány héten belül elhunyt.
A történtek után a rendőrség megkezdte a nyomozást, melyben egy, a pszichiátriákon előforduló jogsérelmek feltárására szakosodott jogvédő szervezet is segíteni fog.

További információ: +36-70/330-5384
     Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.