OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. február 24., csütörtök 11:46

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2022. február 24., csütörtök (OS) - A béke az egyetlen megoldás! A háborút ne a szegények fizessék meg!

        Az Európai Baloldal – összhangban nemzetközi testvérszervezeteivel, az Európai Baloldali Párttal, annak tagpártjaival, valamint a Baloldal EP frakcióval - a katonai akciók azonnali leállítását követeli minden oldal részéről.
     Amellett, hogy elítéljük az orosz oligarcha-kapitalizmus katonai akcióit, mérlegre helyezzük a nyugati politikai érdekeltségek felelősségét is a kialakult válsághelyzetben.
     A minszki egyezmények folyamatos megszegése, a szakadár köztársaságok elleni ukrán katonai beavatkozás, az ukrán pronáci rezsim és annak nyugati támogatása, az ukrán baloldal üldözése, a folyamatos NATO katonai hadgyakorlatok az orosz határ mentén, a csillagászati összegű nyugati katonai fegyvereladások Ukrajnának, valamint amerikai nyomásra az Északi Áramlat 2 gázvezeték projektjének megfúrása szintén bűnrészesek a konfrontációban.
     Önmérsékletre intjük a szenzációhajhász és főként russzofób hazai politikai sajtót, amely egyoldalúan és félrevezetően "tájékoztat" a konfliktusról.
     Nyilvánvaló, hogy a katonai beavatkozásnak súlyos gazdasági következményei lesznek, amelyet a kapitalista rezsim ismét a kisemberekkel akar majd megfizettetni. Az Európai Baloldal olyan politikát képvisel, amely megvédi a hétköznapi emberek jogait és jólétét.
     Követeljük hazánktól és az EU-tól a humánus és szolidáris menekültpolitikát.
     Részvétünket fejezzük ki az akció során meghalt emberek miatt.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.