OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. március 1., kedd 13:18

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. március 1., kedd (OS) - A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) és a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) országos adománygyűjtést hirdet az ukrajnai helyzet miatt otthonaikat elhagyni kényszerülő fiatalok és családjaik megsegítésére. A partnerség első számú feladata a jelen helyzetben, hogy minél hatékonyabban tudja segíteni a humanitárius válság érintettjeit a határ mindkét oldalán.

    Az elmúlt napok eseményei miatt a lakosság folyamatosan hagyja el Ukrajna területét, aminek következtében több ezer fiatal és családjaik szenvednek hiányt az alapvető ellátásban a határmenti térségben. Az adománygyűjtő akciót indító együttműködésben közel 200 ifjúsági közösség vesz részt, szolidaritásukat kifejezve kortársaik iránt.
A gyűjtés során elsősorban a kisgyermekek számára hasznos szükségleti eszközök mellett tartós élelmiszert, vizet és alapvető higiénés termékeket, illetőleg vény nélkül kapható gyógyszereket és táplálékkiegészítőket várnak a NIT irodájába, a Budapesti Európai Ifjúsági Központba (1024 Budapest, Zivatar utca 1-3). Átvétel minden munkanap 9 és 16 óra között.
Az akció folyamatos igényfelmérés mellett zajlik a segélyszervezetekkel, illetőleg az ukrán ifjúsági tanáccsal és a kárpátaljai magyar közösségekkel egyeztetve.
A NIT és a MIK partnersége hosszú időszakra nyúlik vissza, melynek célja, hogy képességeik szerint segítsék az anyaországi és határon túli magyar fiatalok részvételét a társadalmi életben, egész Európában.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.