OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. március 2., szerda 11:17

A Magyar Vöröskereszt közleménye
    Budapest, 2022. március 2., szerda (OS) - Beszámoló a Magyar Vöröskereszt eddigi tevékenységéről az ukrajnai válság kapcsán

    A szervezet országos és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkatársai február 24-étől kezdve tábori ágyakat, pokrócokat, egyszer használatos lepedőket, valamint felület- és kézfertőtlenítőket juttatott a keleti országrészben kijelölt befogadóközpontokba. A Magyar Vöröskereszt elsősorban két nagy határmenti városra, Záhonyra és Lónyára összpontosította jelenlétét. Záhonyban közösségi szállást, míg Lónyán Segítség Pontot működtet a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete, de a beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőnél is részt vesznek a menekültek fogadásában. Ezen kívül Uszkán és Barabás határátkelőhelyen fűtött konténer formájában ideiglenes menedékházat állítottak fel. A szervezet Békés Megyei Szervezete pedig Lőkösházán élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószereket vitt a vasúti határátkelőhöz, illetve az önkormányzathoz, hogy ott szükségleteknek megfelelően szétoszthassák az adományokat. Február 28-a óta a Budapesti Fővárosi Szervezet a Nyugati pályaudvaron várja az Ukrajnából vonattal érkezőket. Ennivalóval, meleg itallal és tájékoztatással szolgálnak a tovább utazóknak és a szálláshely-keresőknek. A szervezet mobilizálta egészségügyi csapatát (H-HERO), hogy segítse a határon végzett erőfeszítéseket, illetve folytatódik a humanitárius segélyszállítmány szervezése Ukrajna kárpátaljai régiójába.
    
     Kiadó: Magyar Vöröskereszt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.