OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. március 5., szombat 13:30

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. március 5., szombat (OS) - Több mint ezer polgárőr segíti a menekülteket országszerte

        Az orosz-ukrán háborús helyzet miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetséghez tartozó határközeli polgárőr egyesületek fokozták szolgálatukat. Több százan támogatják a hatóságok munkáját a helyszínbiztosításban, leginkább a vasútállomások és határátkelőhelyek mentén. Segítenek a menekültek útbaigazításában, kísérésében, szállításában, illetve a segélyszállítmányok őrzésében. A Záhonyi Vasúti Polgárőr Egyesület tagjai a vonatokon látnak el megerősített szolgálatot.
     Az országhatártól távolabb eső településeken ugyancsak több száz polgárőr vesz részt a helyi lakosság adománygyűjtő akcióiban és a segélyszállítmányok gyűjtőpontokra való eljuttatásában. A polgárőrök eddig mintegy harminc tonna élelmiszert, tisztálkodó-és fertőtlenítőszert, valamint ruhaneműt szállítottak az ukrán határ melletti településekre.
     Folyamatosan érkeznek az adományok az Országos Polgárőr Szövetség által Tiszadobon kijelölt gyűjtőpontra. Számtalan egyesület már több fordulón van túl. Például a somogyi polgárőrök csütörtökön négy kisteherautóval, öt millió forint értékű adományt vittek a menekültek számára.
A polgárőrök emellett közreműködnek az ételosztásban, a melegedőhelyek és szálláshelyek kialakításában is. Szabolcsbákára a héten 80 menekült érkezett, közülük 40-en még mindig a helyi általános iskolában vannak elszállásolva. A helyi polgárőr egyesület elnöke, 8 menekültet fogadott be a saját házába és már munkát is talált számukra.

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.