OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. március 8., kedd 10:23

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 8., kedd (OS) - A nőnap gondolata még egy teljesen más szemléletű világban fogalmazódott meg, a nőkről való megemlékezésnek és köszöntésnek azonban minden korban helye és ideje van.

    Az életmód és kulturális szokások változásával a nők társadalomban betöltött szerepe is megváltozott, olyan területeken is érvényesülhetnek, amelyeken korábban háttérbe szorultak vagy lehetőséget sem kaptak. Ma egyenrangú félként a nők is megválaszthatják, hogy miben szeretnének kiteljesedni, miben tudják megvalósítani önmagukat. Fontos, hogy a kölcsönösség és egyenlőség nevében mindenki megkapja a képességeit, tehetségét megillető feladatokat, az ezzel járó tisztességes bért és elismerést.
A kormányzat az utóbbi években különösen sokat tesz azért, hogy a nőknek ne kelljen választani a munka, a hivatás és a gyerekvállalás között. Ezt a célt szolgálja például a diplomás gyed, a bölcsődei férőhelyek bővítése, vagy ide sorolhatjuk a gyermekek után járó szabadnapokat is, amelyeket mindkét szülő igénybe vehet, de a nők iránti nagyrabecsülés kifejeződése a korkedvezményes, 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás intézménye is.

     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.