OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. március 11., péntek 12:58

A Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2022. március 11., péntek (OS) - TDDSZ szolidaritási felhívás a pedagógus szakszervezetek akciójának támogatására

    A Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete virtuális szolidaritási sztrájkot hirdet a pedagógus társadalom követeléseinek támogatására. A szolidaritási nyilatkozatokon túlmenő, érdemi támogatást kell adnunk azoknak a dolgozóknak — most a pedagógusoknak —, akik polgári engedetlenségi akcióval állnak ki magukért és alapvető jogaikért.

A pedagógusok nem pusztán béremelést követelnek, hanem az egész oktatási rendszer átfogó reformját. Követeléseikkel nem csupán magukért: a gyermekeinkért, az ő fejlődésükért és egészséges környezetükért is kiállnak.

Ezért azt kérjük, hogy egy kétórás jelképes szolidaritási sztrájk idejére eső jövedelem átutalásával segítsük valamelyik pedagógus szakszervezet akcióját és az abban részt vevő tanárokat!

A kormányzat ágazatról ágazatra haladva veszi el a munkaügyi követeléseket alátámasztó munkabeszüntetés lehetőségét. A TDDSZ minden hasonló törekvést elutasít; kiáll az alkotmányos jogérvényesítés lehetőségének fenntartásáért, és erre szólítja fel a többi hazai szakszervezetet is!

A sztrájk a munkavállalók alapjoga!

További információ a TDDSZ, a Pedagógus Szakszervezet, vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete weboldalán érhető el.

TDDSZ Elnökség


     Kiadó: Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.