OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. március 16., szerda 13:37

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 16., szerda (OS) - Van egy ősrégi vicc, így szól: "Mi a magyar gazda öt ellensége? A négy évszak és a mindenkori kormány." Soha ilyen aktualitása nem volt ennek a viccnek.

        Persze, a laikus olvasó mondhatná, hogy tankoljanak a benzinkutaknál. Ez azonban lehetetlen. Nem véletlen, hogy a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj 90 %-a a nagykereskedelmen keresztül jut a felhasználóhoz. A mezőgazdasági gépek egy része (pl. állattenyésztési gépek) ki sem mehetnek a közutakra. Falusi kút sincs mindenhol. Ahol van is, a jelentkező többletigényt ott sem tudják kiszolgálni.
     A MOSZ felhívja az illetékeseket – a Kormányt és a MOL-t -, hogy a problémát soron kívül rendezzék. A termelők soron kívül juthassanak - hatósági áron – gázolajhoz!  
Ha erre nem kerül sor – és a gazdák nem tudnak dolgozni a földeken – még az is előfordulhat, hogy a napokban bevezetett, jelen körülmények között értelmetlen gabona export stop is értelmet nyer, tényleg gabonahiány alakul ki.
     Azonnali intézkedésre van szükség.

 Budapest, 2022. március 16.

Bővebb felvilágosítás kérhető:
Dr. Máhr András
fotitkarhelyettes@mosz.agrar.hu
06-30-952-7920

Csősz Tibor
csoszt@mosz.agrar.hu
07-70-643-4438

     Kiadó: Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.