OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2022. március 17., csütörtök 13:58

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 17., csütörtök (OS) - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat négy önkéntes segítője kapott állami kitüntetést március 15-e alkalmából

    A kitüntetettek – orvosok, gyermekvédelmi szakember és IT-topmenedzser – hosszú évtizedek óta részt vesznek a Szolgálat egészségügyi és más szakmai programjaiban. A kitüntetettek:
Dr. Csepregi Bea, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet – Nyírő Gyula Kórház osztályvezető főorvosa, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. A doktornő 2002 óta tagja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, azóta többször járt az orvoscsoporttal Magyarországon és Erdélyben, ahol részt vett a gyermekorvosi vizsgálatokban, valamint szakmai előadásokat tartott orvosoknak.  

Dr. Fórizs Etelka fogorvos, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. Az elmúlt 28 évben közel harmincszor járt az orvoscsoporttal Erdélyben, ahol a szervezet mozgó fogorvosi rendelőjében vizsgálta és kezelte a gyerekek fogait.  

Dr. Kraft Zsolt, ortopéd szakorvos, a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház Ortopédia - Traumatológia Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. 28 éve segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos- csoportjának munkáját, segíti a szakmai kapcsolatok kialakítását és ápolását Erdély és Magyarország között.

Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Romániai Egyesületének alelnöke és a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság nagyváradi gyermekvédelmi szakszolgálatának vezetője, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta rászoruló gyerekek érdekében végzett odaadó és magas színvonalú önkéntes munkája elismeréseként.
    
     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.