OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. március 18., péntek 14:19

A Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 18., péntek (OS) - Együttműködésben a  Szatmárnémeti Zsidó Hitközösség és a Magyarhoni Zsidó Imaegylet: A Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke Prof. dr. Róna Tamás adta át az értékes fűtésrendszert a nagy múltú és lélekszámú közösségnek.

    Besa Adrián kiemelte a beszéde elején, hogy bár a Holokauszt előtt a Szatmárnémeti lakosság közel harminc százaléka zsidó vallású volt, közösségük a világégés után is erős maradt.

"A nehéz idők miatt már nem azok vagyunk, ami a számbeliséget és az erőt illeti. De ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy ragaszkodjunk vallásunkhoz, tiszteljük azt és hozzájáruljunk egyre nagyobb közösségünk oktatásához és a vallási élet megéléséhez. A legkedvesebb egyházi szervezetünk, a ZSIMA, melynek elnöke dr. Róna Tamás, aki mindig mellettünk állt" – mondta Besa Adrián.

"Ez a mai nap egy ünnepnap! Ünnep nap azért, mert együtt lehetünk, azért, mert a szatmárnémeti közösség előre haladhat. Úgy hisszük, hogy az elmúlt több mint két év során, a pandémia árnyékából a világ lassan szabadul. De közben a határaink mentén háború dúl. A ZSIMA feladatának tekinti hogy segítse és bátorítsa a határon túli hívők vallásának gyakorlását. A ZSIMA az egyetlen olyan magyarországi zsidó egyházi egyesület, melynek hitközségei vannak külhonban is" – mesélte Prof. dr. Róna Tamás.


     Kiadó: Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.