OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2022. március 20., vasárnap 09:52

Az Innovatív Kezdeményezések Egyesületének közleménye
    Budapest, 2022. március 20., vasárnap (OS) - Üzlet és környezetvédelem – zöld startupok lehetőségei, sikerei az EU-ban címmel rendezett konferenciát az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete a Neumann János Egyetemmel.

    Dr. Fülöp Tamás az NJE rektora köszöntőjében elmondta: a kecskeméti felsőoktatás fél évszázada meghatározó tényezője a térség innovációs ökoszisztémájának, az itt található tudásbázis és K+F kapacitás régóta szolgálja a térség vállalkozásait, az ország versenyképességének növelését, ezért nemcsak létjogosultsága, de aktualitása is van egy olyan rendezvénynek az egyetemen, amely alkalmat teremt a zöldipari innováció, a technológiaváltás, illetve a piac és a befektetők együttműködésének előmozdítására.
Ezt követően  dr. Nagy Orsolya a Nyugat-Balkáni Zöld Központ szakértője ismertette Magyarország Kormányának klímavédelmi törekvéseit.
A zöld projektek finanszírozási lehetőségeiről Török József, a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt. igazgatója tartott előadást.
Dr. Mátyás Bence, a Mars bolygó emberi életre alkalmassá tételén dolgozó startup alapítójaként kiemelte az űrtechnológia jelentőségét a fenntartható mező-, és környezetgazdálkodásban.
A programot öt kutató előadásával tudományos szekció gazdagította.
A szervező Innovatív Kezdeményezések Egyesülete nyolc éve alakult a munkaerőpiaci és vállalkozói kompetenciák fejlesztése érdekében. Pénteki eseményének megvalósulását a Konferencia Európa jövőjéről rendezvénysorozat részeként a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.
    
     Kiadó: Innovatív Kezdeményezések Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.