OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2022. március 22., kedd 17:56

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 22., kedd (OS) - Senki nem marad segítség nélkül. A háború kezdete óta a rendőrség folyamatosan segíti az Ukrajnából és Romániából érkező menekülőket.

    A folyamatos technikai fejlesztéseknek köszönhetően az ügyintézés időtartama folyamatosan gyorsul és egyszerűsödik, ami által a várakozási idő csökken, a beléptethető személyek száma növekszik. A beléptetés során információs adatlapokat kapnak a menekültek, amely az OIF elérhetőségeit tartalmazza magyar, ukrán és angol nyelven.
A menekülők között sok a nagycsaládos, a gyerekek számára több határátkelőhelyen játszósarok működik.
A menekültstátuszt igénylőket a rendőrök ideiglenes menekültgyűjtőhelyre szállítják. Az önmagukról gondoskodni nem tudó személyeket szintén az ideiglenes menekültgyűjtőhelyre szállítják, biztosítják ellátásukat.
A határrendészeti feladatokat ellátó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök közül 15 fő beszél ukránul, 17 fő oroszul, 80 angolul és 5 fő németül, emellett 16 ukrán vagy orosz nyelvű tolmáccsal áll szerződéses jogviszonyban, így a tolmácsolási tevékenység minden időszakban biztosított. A segítségpontokon és ideiglenes menekült gyűjtőhelyeken önkéntes tolmácsok biztosítják a kommunikációt a nap 24 órájában.
     Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.