OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. március 23., szerda 20:51

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. március 23., szerda (OS) - INFORMATIKAI TANANYAGOK KÉSZÜLTEK KÖNNYEN ÉRTHETŐ KOMMUNIKÁCIÓVAL LÁTÁSSÉRÜLT ÉS ÉRTELMI SÉRÜLT EMBEREK SZÁMÁRA

    Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány négy új, hiánypótló tananyagot készített halmozottan sérült látássérült személyek számára. A képernyőolvasó szoftver központú tananyagok egyszerű lépésekben vezetik be az olvasókat a Windows 10 operációs rendszerű számítógép és az iPhone okostelefon, valamint a Microsoft Edge és a Safari webböngésző használatába.
A Könnyen Érthető Kommunikációval (KÉK) íródott tananyagok egyszerű nyelvezetűek: a rövid, egysoros mondatok a lényegre koncentrálnak, egyértelműségre törekszenek és kerülik az elvont fogalmakat. A KÉK a bonyolultabb dolgokat egyszerű lépésekre lebontva és számos példán keresztül teszi érthetővé. E tananyagok célja a gyakorlatban közvetlenül használható informatikai alapismeretek átadása az akadálymentesség figyelembevételével.
A szakértők javaslatai alapján kidolgozott, egységes módszertan alkalmazásával készült új tananyagok a témájuk, a terjedelmük és a halmozottan sérült célcsoport miatt nemzetközi vonatkozásban is elsők a maguk nemében.
Az elektronikus (PDF) formátumban közreadott kiadványok elkészítését a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az EMMI támogatta.
Az ingyenesen elérhetővé tett tananyagok letölthetők az Informatika a Látássérültekért Alapítvány weboldaláról.
Kontaktszemély: Szuhaj Mihály, telefonszám: +36204255233.

     Kiadó: Informatika a Látássérültekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.