OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2022. március 25., péntek 11:48

Az Orvostechnikai Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 25., péntek (OS) - Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) üdvözli, hogy Magyarország Kormánya konkrét intézkedéseket tett a gyógyászati segédeszköz ellátás zavarainak megszüntetése érdekében.

    Többek között azért, mert a mostani intézkedések során sok nélkülözhetetlen, több százezer beteg által használt termék – pl. pelenkák, katéterek, a sztómaterápia eszközei, a vérelemzéshez használt tesztcsíkok, a kötszerek, stb. – is kimaradt az áremelés lehetőségéből. Miközben a közelmúltban ezeknél is ellátási problémák alakultak ki vagy rövid időtávon belül fognak kialakulni. (Az inkontinencia ellátásban márciustól olyan termékek elérhetősége szűnt meg, amelyek éves felhasznált darabszáma összesen csaknem elérte a 3 milliót).
Az OSZ szakmai véleménye szerint, megnyugtató és hosszú távú megoldást a termékcsoport-szintű azonnali árkorrekciók lehetővé tétele, a gyse-érdekképviseletek által korábban írásban javasolt éves árindexálás bevezetése és a vonatkozó jogszabályok modernizálása, átalakítása jelenthet.

     Kiadó: Orvostechnikai Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.