OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. március 28., hétfő 11:14

Választás 2022 - BM: a tárca és az irányítása alá tartozó szervek felkészültek a rendvédelmi feladatok végrehajtására
    Budapest, 2022. március 28., hétfő (MTI) - A Belügyminisztérium és az irányítása alá tartozó szervek felkészültek az április 3-ai országgyűlési választáshoz kapcsolódó rendvédelmi feladatok végrehajtására - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

        Mint írták, a választás napjára, április 3-ára a rendvédelmi szervek úgy tervezték a szolgálatvezényléseket, hogy az állomány szabad elhatározása alapján gyakorolhassa választójogát.
     A szavazás napján a szavazóhelyiségek körzetében a közterületi rendőri állomány fegyver nélkül látja el szolgálatát - tették hozzá.
     A BM közleménye szerint a választás lebonyolításának zavartalansága érdekében a rendvédelmi szervek országos és csapatszolgálati törzseket működtetnek, megerősítik ügyeleti szolgálataikat.
     A rendőrség fokozott jelenlétet biztosít a szavazóhelyiségek környékén. A választás eredményének megállapításáig ellátja a választás szempontjából kiemelt fontosságú objektumok védelmét, a jogszabályi keretek között segíti a nemzetközi megfigyelők munkáját - írták.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.