OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. március 28., hétfő 11:44

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. március 28., hétfő (OS) - Szabó István és Deák Kristóf a Magyar Hollywood Tanács Adolph Zukor díját kapta

    
A Magyar Hollywood Tanács megtartotta hagyományos Oscar Partyját, amelyen a magyar filmes és kulturális élet számos ismert alakja vett részt. A 250 fős vacsorán, amelyen Charlie, Bódí Magdy, Marcellina és a Brasstime zenekar is fellépett sor került a díjátadóra. A Tanács legmagasabb díját Adolph Zukor örökségének megfelelő kimagasló szakmai tevékenységéért, a filmszakmában elért kimagasló eredményeiért, a magyar film nemzetközi elismertetéséért Szabó István Oscar díjas rendező kapta, a Mephisto című filmje Oscar díjának 40.évfordulóján. Szintén Adolph Zukor díjat kapott Deák Kristóf Oscar díjas rendező és Presser Gábor Kossuth díjas zeneszerző.  Az edsten élőben kapcsolták Sipos Zsuzsannát, a Dűne című film látványtervezéséért Oscar díjat kapott magyar filmes szakembert, aki Los Angelesből üdvözölte a Tanács jelenlevő tagjait.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.