OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2022. március 30., szerda 06:52

Az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért közleménye
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OS) - Kortárs segítő program fejlesztése a Csillag Házban

    Az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért civil szervezet évek óta valósít meg projekteket Heves városában.
Szervezetünk fontosnak tartja a kortárs segítést, melynek területe az óvodától az általános iskolás korosztályok támogatásáig tart. A városban egyre nagyobb problémát jelent a droggal való érintettség, ami a fiatal, tapasztalatlan korosztály érintettségét is jelenti.
A "Kortárs segítő csoport létrehozása a drogprevenció kiterjesztése érdekében projekt infrastrukturális fejlesztése" című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00528 azonosítószámú pályázat keretében 615 ezer forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével informatikai eszközt és kreatív alapanyagokat vásároltunk a kortárs foglalkozások lebonyolításához.

Tapasztalataink szerint a gyerekek szívesebben vesznek tanácsokat kortársaiktól, mint a felnőttektől. Erre alapozva hoztuk létre a kortárs segítő csoportot, munkájukat sok hasznos gyakorlatot tartalmazó, kidolgozott tananyag segíti.  A program keretében a kortárs segítőket közösségi programokba vontuk be, ahol a résztvevő gyermekek és fiatalok figyelmét játékos eszközökkel hívtuk fel a drog, alkohol és dohányzás káros hatásaira.

További információk találhatók az egyesület honlapján.
     Kiadó: Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.