OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. március 30., szerda 08:49

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OS) - Gazdasági és költségvetési stabilitás, mint a fenntarthatóság, a fejlődés kulcsa - a háború árnyékában prof.Kovács Árpád a KEP elnöke

    Március 29-én a KEP zoom platformján került sor a "Gazdasági és költségvetési stabilitás, mint a fenntarthatóság, a fejlődés kulcsa - a háború árnyékában" címmel prof. Dr. Kovács Árpád, a KEP elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke által megtartott előadásra, amelyet prof. Dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgató helyettese moderált.
A prezentáció, mely a külső és belső stabilitást jelölte meg a fenntarthatóság és a társadalmi - gazdasági fejlődés kulcsaként, grafikonos pillanatképet mutatott be egyebek között a közép-európai országok Oroszországba irányuló exportjának alakulásáról, a közép-európai országok csökkenő tendenciájú Oroszországból származó importjáról, ezen belül az olaj- és gázimport GDP-arányáról, illetve stagnáló oroszországi exportjukról és összességében az Európai Unió országainak orosz gázfüggőségéről, az E7 országok világgazdaságban zajló súlypontváltásról. a globális hatalmi harc esélyeiről, Kína gazdasági előretöréséről.
A részvevők nyitottan fogadták az információkat, és a konzultáció keretében a kilábalás lehetséges tényezőire, a klímavédelem és az energiaszektor irányába ható hazai stratégiákra és várható intézkedésekre és a háború okozta hatások kiheverésének várható időigényére tettek fel kérdéseket.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.