OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. március 30., szerda 11:43

A Cracovia Expressz Alapítvány - Krakkói Magyar Centrum közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OS) - INNOVATÍV GYERMEKDARABOK KÖTET FORMÁBAN - MEGJELENT A PESTI KALLIGRAM KFT. "MESÉK A BOLDOGSÁGRÓL" CÍMŰ KÖNYVE. Innovatív és hiánypótló gyermekkönyv jelent meg a napokban a Pesti Kalligram Kft. gondozásában. A 12 mesedarabot tartalmazó kötetbe a szerkesztők olyan színpadi szövegeket válogattak, amelyek különleges irodalmi értéket képviselnek. A legjobb kortárs lengyel szerzők tollát dicsérő mesék univerzális értékűek, mivel a gyermeki érzékenység és álomvilág a világ minden részén hasonló: mondandójuk ugyanakkor nem csupán a gyermekek szívét érinti meg, de a felnőtt olvasó fantáziáját is megmozgatja.

    "Színdarabokat ritkán olvasunk vagy adunk gyermekeink kezébe - pedig a művészi igényű dialógusok, különleges helyzet- és nyelvi komikum illetve a ritmikus dalok és kreatív szófordulatok rendkívüli kifejezőerővel hatnak a legifjabb olvasókra. A drámai mese megismerteti a kicsinyeket a párbeszédes formával, a szereplők dialógusain keresztül kitárja és megkedvelteti a színház varázslatos világát, közelebb hozza az előadásokra járás élményét. Miért ne olvasnánk mese gyanánt színdarabokat gyermekeinknek?"  – foglalja össze a lengyel és magyar szakemberek együttműködésében megjelentetett kiadvány célját a kötet szerkesztője és fordítója, dr. Pászt Patrícia polonista, drámatörténész.

     Kiadó: Cracovia Expressz Alapítvány - Krakkói Magyar Centrum

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.