OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. április 4., hétfő 21:22

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. április 4., hétfő (OS) - A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete egy 1990-es alapítású civil szervezet. Pártok közti politizálásban nem vesz részt, de van politikai véleménye akkor és csak akkor, ha ez az Egyesület megítélése szerint következik a deklarált és Alapszabályban lefektetett alapcélunkból.

    Most ez a helyzet, közvetlenül a 2022-es választások után egy NGO –s véleményt fogalmazunk meg. Az lehet és érthető, hogy a küzdő felek az ország jobbítását hirdetik, de itt rá kell mutatni, mindkét erő, a Fidesz-vezette jobboldal, és a korábbi balliberális kormányerők egyaránt felelősek azért a siralmas helyzetért, lemaradó gazdasági állapotért, mely országunkat mára jellemzi.

Egy közelmúltbeli jelentés szerint a magyar vállalati GDP 52,46 százalékát állították elő külföldi tulajdonú cégek. Dani Rodrik /Harvard Egyetem/ jelentése világossá tette, hogy az itteni külföldi tulajdonú cégek termelékenységi és versenyképességi mutatói, nem csak hogy számszorosan jobbak a jelenlegi magyar vállalkozásokénál, de a különbség még nő is.

Az elmaradt magyarországi restitúció okán nincsenek versenyképes, az itteni külföldiekkel a versenyt felvenni tudó cégek, és ebben sajnos a jövőben sem várható változás. Ezt sajnos egyik erő sem – vagy nem veszi tudomásul, vagy nem is akarja tudomásul venni. A maguk előnyeivel, pozícióival törődnek, a holdudvarukkal, de a fentiekkel egyáltalán nem.

>> folytatás a 2.részben >>
    
     Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.