OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2022. április 8., péntek 11:56

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. április 8., péntek (OS) - EGYÜTT, SZABADON – Nemzetközi Roma Nap – 2022. április 8.

    A vándorkiállítás célja, hogy bemutassa a magyar cigányközösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy öntudatos és büszke magyar roma közösség felépítéséhez. A Nemzetközi Roma Napon és több mint harminc évvel a rendszerváltoztatás után ezzel a vándorkiállítással is tisztelgünk a magyar cigányság hősei előtt.

Az ingyenesen látogatható vándorkiállítás 2022. február 4-én, Pécsett mutatkozott be először és eddig 13 városba látogatott el. A tárlat a Nemzetközi Roma Napon, április 8-án 18 órakor Mohácson kiállításmegnyitóval és koncerttel várja az érdeklődőket. A látogatók minden vándorkiállításon egy üresen hagyott táblát találnak, amelyre felírhatják azok nevét, akiket példaképnek tekintenek, akire büszkék, de akik munkájukat csendben, eddig ismeretlenül végezték és végzik.

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából Molnár Ferenc Caramel, Oláh Gergő és Kökény Tamás mondja el gondolatait arról, mit jelent számukra roma identitásuk, a vándorkiállítás és az emléknap. Az előadókkal készült kisfilmek a Terror Háza Múzeum és a 30 éve szabadon emlékév honlapján és közösségi média felületein láthatók.
    
     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.