OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. április 25., hétfő 16:58

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. április 25., hétfő (OS) - Partnerségben a MÁV és az MVGYOSZ - Írásban is megerősítette a MÁV Zrt. és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a két szervezet között évek óta zajló és az elmúlt időszakban egyre intenzívebbé váló szakmai együttműködést. A megállapodás célja, hogy a hazai vasúti közlekedés színvonala és annak egyenlő esélyű hozzáférhetősége folyamatosan fejlődjön.

    A két szervezet között az elmúlt évtizedben folyamatosan zajlottak egyeztetések az újonnan épülő és megújuló vasúti létesítmények akadálymentesítése érdekében. Az egyre szorosabb együttműködés egyik leglátványosabb eredménye a 2021-ben felújított Nyugati Pályaudvaron elhelyezett okos taktilis burkolati jelzésrendszer.

Az idén március végén megkötött megállapodásban foglaltak pedig már messze túlmutatnak a vasúti létesítmények fizikai akadálymentesítésével kapcsolatos szakmai egyeztetéseken. Az együttműködő felek közösen vállalt feladata többek között a látássérült célcsoport speciális igényeinek, utazási szokásainak felmérése, a számukra akadálymentes utazást biztosító műszaki megoldások felkutatása, azok közös tesztelése. Céljuk, hogy a bevált rendszereket beépítsék a vasúti infrastruktúra-fejlesztési folyamatokba.

     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.