OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. április 29., péntek 11:07

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. április 29., péntek (OS) - A teljes uniós projekt a radiológiai távmérőhálózat fejlesztésén túl célul tűzte ki különböző veszélyes ipari üzemek védelmi rendszerbe történő bevonását, a lakossági riasztó-tájékoztató rendszer nyújtotta szolgáltatások kibővítését, a különböző riasztórendszerek egy platformra helyezését, valamint a reagálási, döntési folyamatokat optimalizáló rendszer kialakítását.

        A projekt egyik legnagyobb eredménye, hogy az eddig külön vezérléssel rendelkező lakossági riasztórendszerek, a radiológiai monitoring távmérőhálózat, valamint a Paks és harminc kilométeres körzetében telepített lakossági riasztó-tájékoztató végpontok immár közös felületről működtethetőek. Emellett újabb veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek is a lakossági tájékoztató és riasztórendszerbe kerültek, jelentősen erősítve az üzemek környezetében élők biztonságát. A projekt részeként az üzemek környezetében 213 tájékoztatásra, riasztásra alkalmas szirénát, valamint 147 monitoring végpontot telepítettek a szakemberek, Hajdú-Bihar, Vas és Békés megyében pedig ügyeleti központ létesült.
     A projektről bővebben a katasztrófavédelem weboldalán olvashatnak.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.