OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. május 1., vasárnap 12:18

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 1., vasárnap (OS) - Szülői nyugdíj bevezetését kezdeményezem az Országgyűlésben

        A hétfőn összeülő új Országgyűlés rögtön az elején megmutathatja, hogy valóban az ország jövőjéért kívánnak dolgozni. A Második Reformkor Alapítvány javaslata az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb társadalmi igazságtalanságát orvosolná, megelőzve a nyugdíjrendszer összeomlását is.
     Május 1-jén a Polgári Válasz országgyűlési képviselőjeként benyújtottam a Második Reformkor Alapítvány javaslatát, melynek értelmében a nyugdíjak kiszámításakor a jövőben figyelembe vennék a felnevelt gyermekek számát és végzettségét. Az új szabályozás az 1970. január 1. után születettekre vonatkozna. A nyugdíjak legfeljebb 95 százalékáét folyósítanák a hagyományos elv (szolgálati időn és átlagkereseten alapuló számítás) szerint, és legalább 5%-át szülői nyugdíj formájában. Ezt az összeget az határozná meg, hogy az adott nyugdíjas hány gyermeket nevelt fel, és milyen legmagasabb iskolai végzettséget adott a kezükbe.
     Ezzel enyhítenénk azon a súlyos diszkrimináción, amely a gyermeket vállalókat sújtja idős korukban. A nyugellátásokat az aktív dolgozók befizetéseiből finanszírozzák. Minél több gyermeket nevelt fel és taníttatott ki élete folyamán valaki, annál többet tett a rendszer fenntarthatóságáért. A gyermeknevelés rengeteg plusz költséggel és munkával jár, amelyet a jelenlegi nyugdíjszisztéma semmivel sem honorál.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.