2024. április 28. vasárnap

2022. május 1., vasárnap 16:08

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. május 1., vasárnap (OS) - PROTOKOLLDESSZERT-VERSENY - SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A Magyar Cukrász Ipartestület (szakmai elnök Erdélyi Balázs), az Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete / NPRSZ (elnök Hossó Nikoletta), a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége (alelnök Prohászka Béla) és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (igazgató Török Róbert) országos sajtótájékoztatót tartott egy különleges protokolldesszert-versenyről.

A fővédnök Nagy István agrárminiszter, kiemelt támogató a Magyar Nemzeti Múzeum.

L. Simon László főigazgató kiemelte, hogy feladatuk nemzetünk történetének bemutatása, melybe beletartozik a kultúránkat alkotó gasztronómiatörténet is.

Prohászka Béla hangsúlyozta, hogy a desszertnek értékeket közvetítenie tükrözve a származás helyét, és legyen emlékezetes cukrászati műalkotás.

Török Róbert tájékoztatott az NPRSZ-szel kötött együttműködésről, a Protokoll és diplomácia szakkiállításról. Elmondta, hogy a cukrász és a pezsgő szavunk megalkotása Széchenyi István nevéhez fűződik. A kiemelt vendéglátáskor kínált protokolldesszert sem ismeretlen, a kiállításon több, a monarchia idejéből származó szaloncukor is megtekinthető.

Az ötletgazda Hossó Nikoletta kiemelte: olyan desszerteket várnak, melyek tükrözik a magyar tradicionális értékeket ízvilágban, mindezt innovatív megjelenésben, vizuális élményt nyújtva.

A pályázat részleteit Erdélyi Balázs ismertette.

Nevezés: május 15-ig.

A június 15-i és július 7-i zsűrizést a Stefánia-palotában rendezik.

Kiadó: Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület