OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. május 1., vasárnap 16:08

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. május 1., vasárnap (OS) - PROTOKOLLDESSZERT-VERSENY - SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

    A Magyar Cukrász Ipartestület (szakmai elnök Erdélyi Balázs), az Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete / NPRSZ (elnök Hossó Nikoletta), a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége (alelnök Prohászka Béla) és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (igazgató Török Róbert) országos sajtótájékoztatót tartott egy különleges protokolldesszert-versenyről.

A fővédnök Nagy István agrárminiszter, kiemelt támogató a Magyar Nemzeti Múzeum.

L. Simon László főigazgató kiemelte, hogy feladatuk nemzetünk történetének bemutatása, melybe beletartozik a kultúránkat alkotó gasztronómiatörténet is.

Prohászka Béla hangsúlyozta, hogy a desszertnek értékeket közvetítenie tükrözve a származás helyét, és legyen emlékezetes cukrászati műalkotás.

Török Róbert tájékoztatott az NPRSZ-szel kötött együttműködésről, a Protokoll és diplomácia szakkiállításról. Elmondta, hogy a cukrász és a pezsgő szavunk megalkotása Széchenyi István nevéhez fűződik. A kiemelt vendéglátáskor kínált protokolldesszert sem ismeretlen, a kiállításon több, a monarchia idejéből származó szaloncukor is megtekinthető.

Az ötletgazda Hossó Nikoletta kiemelte: olyan desszerteket várnak, melyek tükrözik a magyar tradicionális értékeket ízvilágban, mindezt innovatív megjelenésben, vizuális élményt nyújtva.

A pályázat részleteit Erdélyi Balázs ismertette.

Nevezés: május 15-ig.

A június 15-i és július 7-i zsűrizést a Stefánia-palotában rendezik.

     Kiadó: Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.