OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. május 5., csütörtök 16:52

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. május 5., csütörtök (OS) - Biró Marcell: az ellátás biztonsága érdekében felül kell írni az üzleti megfontolásokat.

    Szólt arról is, hogy a negatív tendenciák ellenére Magyarország gázbiztonsága jelenleg Európában továbbra is átlagon felüli. Az ország gázellátása két szilárd talapzaton áll: az egyik a hosszú távú gázszállítási szerződés, a másik pedig az európai viszonylatban is kiemelkedő gáztároló-kapacitás.

Előadásában kitért arra is, hogy az SZTFH részéről a Földtani Igazgató, az Országos Bányakapitány vesz részt a hazai gázellátást biztosító munkacsoport munkájában. Ennek keretében folyamatos egyeztetést folytatnak a legnagyobb hazai kitermelővel a krízishelyzet esetén bevezethető kitermelésnövelés technikai megoldásokat illetően.

Az energia tekintetében három kulcselemben összegezte a Hatóság misszióját: ellátásbiztonság, energiaszuverenitás, és megfizethető energia. "Az a feladat, hogy közösen meg lehessen találni a kényes egyensúlyt. Ez több áldozatot követel a bányászattól és támogató, szolgáltató testtartást az állami szabályozótól." – zárta felszólalását az SZTFH elnöke.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.