OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. május 8., vasárnap 07:06

A Hajrá Magyarok a Szebb Jövőnkért Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. május 8., vasárnap (OS) -

    A jövőnk is függ attól, milyen erkölcsi értékek mentén vezetik az országunkat. Nem politikai oldalak mentén, hanem az ország érdekeit szolgáló célok kell, hogy meghatározzák álláspontunkat. Ezt nyilatkozta Magyarország miniszterelnöke, Brüsszel energia szankciójával szemben. A civil társadalom üdvözli ezt az álláspontot és minden lehetőségével támogatni kívánja, bízva abban, hogy semmilyen külső nyomás nem fog ezen változtatni. A Hajrá Magyarok Egyesület egyet ért a Magyar Békekör álláspontjával és azokkal a civil szervezetekkel, melyek közös demonstrációjuk alkalmával is hangot adnak a béke fontosságának. A Hajrá Magyarok a Szebb Jövőnkért Egyesület részt kíván venni és támogatja a Magyar Békekör kezdeményezését, hogy a kiélezett nemzetközi helyzetben, ha pártok nem is, de a civil társadalom többsége, a civil szervezetek, közösen teremtsék meg azt a nyilvános fórumot, ahol a politikai megosztottság nem írja felül a nemzeti érdeket és hangot adhat a békére való törekvésének. Nem csak Magyarország, de Európa népének is elfogadhatatlan olyan döntéshozói gyakorlat, amit az EU bizottság vezetője próbál minden tagállam feje felett gyakorlattá tenni. Elutasítandó minden központosított hatalomra való törekvés, melyet egyes tagországok vezetői, nem európai és főleg nem demokratikus forrásból merítve igyekeznek Magyarországra és Európára kényszeríteni. Az Egyesület véleménye, hogy azok, akik Ukrajnába fegyvert szállítanak, nem reálpolitikában és nem a béke megteremtésében érdekeltek.
     Kiadó: Hajrá Magyarok a Szebb Jövőnkért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.