OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. május 11., szerda 18:14

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2022. május 11., szerda (OS) - Magyarországon – mint minden demokratikus jogállamban – bárki, bármikor, bármilyen tartalmú beadvánnyal fordulhat a hatóságokhoz. Teheti ezt egy büntetőeljárás gyanúsítottjaként, védekezésének részeként akár valótlanságokat állítva is.

    
A Belügyminisztérium sajnálattal veszi tudomásul, hogy a média rendre az egyértelmű képtelenségek árnyékára figyel. Akik pedig még hajlandóak a légből kapott értesüléseket figyelemmel kísérni, előbb vagy utóbb azzal szembesülnek, hogy a valósághoz semmi vagy legalábbis nem sok közük van. Figyelemre méltó, hogy ezeknek az ügyeknek a szereplői azonosak, állítólagos ügyeiket ugyanazok hozzák nyilvánosságra.

A tárca kénytelen sokadszorra leszögezni: országgyűlési képviselőt a rendőrség - így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya - nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg. A képviselők munkásságának figyelemmel kisérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata.

A leplezett és a titkos információgyűjtésre alkalmas eszközök alkalmazásának szabályai Magyarországon egyértelműek, nyilvánosak. Azokat a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervek maradéktalanul betartják.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.