OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. május 12., csütörtök 11:01

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. május 12., csütörtök (OS) - Ápolók nemzetközi napja – Nem megaláztatás, hanem valódi hála és köszönet jár az ápolóknak

    A magyar ápolók bérezése messze elmarad európai szaktársaikétól. Szlovákiában is a kétszeresét, Csehországban a háromszorosát keresi egy ápoló, miközben a magyar egészségügyi dolgozók – a szakemberhiány miatt – idehaza 10–12 órákat robotolnak. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy alig van kórház, amely – mind a személyi, mind a tárgyi feltételeket illetően – megfelelne a jogszabályban előírtaknak. Szintén növelte az ápolók kiszolgáltatottságát, hogy – a veszélyhelyzetre hivatkozva – bármikor átirányíthatták őket az önkormányzati intézményekből a koronavírus kezelésére kialakított kiemelt kórházakba, ahol többségében ugyancsak anyagi és erkölcsi megbecsülés nélkül látták el megnövekedett feladataikat. Ez a kialakult helyzet már tarthatatlan. A kormánynak azonnal és érdemben meg kell oldania az ápolók bérezési problémáit.

A Párbeszéd éppen ezért – hosszú évek óta – követeli az egészségügyi dolgozók minden trükközés nélküli 50%-os béremelését. Nem megaláztatás, hanem valódi hála és köszönet jár az ápolóknak, akik igazi szuperhősként végzik a munkájukat.

Párbeszéd

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.