2024. április 29. hétfő

2022. május 12., csütörtök 11:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 12., csütörtök (OS) - Ma van az Ápolók Nemzetközi Napja – Nem lehetünk elég hálásak az egészségügyben hősiesen helytálló ápolóknak

Ma, május 12-én ünnepeljük hivatalosan az Ápolók Nemzetközi Napját.

Ezen a napon mi, európai magyarok azoknak az ápolóknak mondunk köszönetet, akik több, mint egy évtizede kitartanak a magyar egészségügyben, dacára a katasztrofális munkakörülményeknek és az megalázóan alacsony béreknek. Külön hálával tartozunk azoknak az ápolóknak, akik az elmúlt két évben, a koronavírus-járvány idején folytattak mindennapi küzdelmet az emberéletek megmentéséért, önfeláldozóan segítették az orvosok munkáját, oroszlánrészt vállaltak a betegek gyógyulásában.

A Demokratikus Koalíció szerint az Ápolók Nemzetközi Napján kötelességünk kiállni a magyar egészségügyben hősiesen helytálló ápolókért, akik nem csupán ma, hanem az év valamennyi napján rászolgálnak a tiszteletünkre és a megbecsülésünkre. A DK szerint felháborító, hogy Orbán Viktor kormánya ennek a megbecsülésének és tiszteletnek a legkisebb jelét sem mutatja. Mára egyértelmű, hogy a magyar ápolók hiába várnak számottevő érdemi erkölcsi és anyagi elismerést attól a kormánytól, amely az egészségügyet olyan szinten tekinti mostohagyerekének, hogy a következő négy évben a Belügyminisztérium egyik altagozatává kívánja silányítani azt.

Dr. Komáromi Zoltán

a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa, a Népjóléti Bizottság alelnöke

Kiadó: Demokratikus Koalíció