OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. május 12., csütörtök 11:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 12., csütörtök (OS) - Ma van az Ápolók Nemzetközi Napja – Nem lehetünk elég hálásak az egészségügyben hősiesen helytálló ápolóknak

    Ma, május 12-én ünnepeljük hivatalosan az Ápolók Nemzetközi Napját.

Ezen a napon mi, európai magyarok azoknak az ápolóknak mondunk köszönetet, akik több, mint egy évtizede kitartanak a magyar egészségügyben, dacára a katasztrofális munkakörülményeknek és az megalázóan alacsony béreknek. Külön hálával tartozunk azoknak az ápolóknak, akik az elmúlt két évben, a koronavírus-járvány idején folytattak mindennapi küzdelmet az emberéletek megmentéséért, önfeláldozóan segítették az orvosok munkáját, oroszlánrészt vállaltak a betegek gyógyulásában.

A Demokratikus Koalíció szerint az Ápolók Nemzetközi Napján kötelességünk kiállni a magyar egészségügyben hősiesen helytálló ápolókért, akik nem csupán ma, hanem az év valamennyi napján rászolgálnak a tiszteletünkre és a megbecsülésünkre. A DK szerint felháborító, hogy Orbán Viktor kormánya ennek a megbecsülésének és tiszteletnek a legkisebb jelét sem mutatja. Mára egyértelmű, hogy a magyar ápolók hiába várnak számottevő érdemi erkölcsi és anyagi elismerést attól a kormánytól, amely az egészségügyet olyan szinten tekinti mostohagyerekének, hogy a következő négy évben a Belügyminisztérium egyik altagozatává kívánja silányítani azt.

Dr. Komáromi Zoltán

a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa, a Népjóléti Bizottság alelnöke
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.