2024. április 29. hétfő

2022. május 12., csütörtök 15:18

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2022. május 12., csütörtök (OS) - Köszönet az ápolók áldozatos munkájáért

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja, ez alkalomból hálával köszöntjük az ápolókat és az egészségügyi szakdolgozókat!
A magyar ápolók nagyszerűen állnak helyt a mindennapi kórházi munkában, a betegségek leküzdésében, külön megbecsülés illeti őket a koronavírus-járvány alatt nyújtott ember feletti teljesítményükért és az oltások beadása során végzett munkájukért. A nemzeti kormány megbecsüli az egészségügyi dolgozókat ennek köszönhetően az ápolók társadalmi és anyagi megbecsülése is jelentősen nőtt. Az elmúlt években átfogó ápolói béremelési program zajlott, amelynek köszönhetően egy ápoló 2022-ben átlagosan a két és félszeresét keresi a béremelés előtti bérének. Az ápoló tanulók részére pedig pályaválasztást támogató ösztöndíjprogram indított a kormány. Köszönet minden ápolónak, aki mások gyógyítását és segítését választotta hivatásának.

Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság