OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2022. május 12., csütörtök 20:09

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 12., csütörtök (OS) - A Krisna-hívők az ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta 20 000 tál meleg ételt osztottak ki a menekülteknek, miközben az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően a hazai rászorulókról is folyamatosan gondoskodnak.

    Humanitárius szervezetük, az Ételt az Életért Alapítvány a krízis első hetében az Ukrajnából menekülő indiai diákok étkeztetését segítette. Majd a pályaudvarokon rendeztek ételosztásokat, és menekültszállásokra kezdtek szállítani ebédet, élelmiszereket, naponta 600 adag ételt főzve a bajbajutottaknak. Mivel Ukrajnában is alapanyag- és üzemanyaghiány sújtja a lakosságot, az Ételt az Életért eddig közel 30 tonna tartós élelmiszer szállítmányt juttatott a határon túli ukrán társszervezetének, és további segélyakciókon dolgozik. A helyi önkéntesek az így kapott alapanyagokból készült ételekkel segítik a menedékhelyeken, bunkerekben és metróaluljárókban veszteglő lakosságot.

Közben Krisna-völgy is menedékhellyé vált, eddig már 150 menekült fordult meg a magyar Krisna-központokban. Számukra teljes ellátást, a kimerültség és a traumatizált élethelyzet miatt orvosi és mentális támogatást, a gyermekeknek oktatást biztosítanak. Az elhúzódó válság bizonytalan kimenetele miatt Krisna-völgyben és az ételosztó konyhákon is hosszú távú segítségnyújtásra rendezkedtek be.
Ám Magyarországon is rengeteg a rászoruló. Az egekbe szökő élelmiszerárak sakkban tartják az egyébként közepes keresetű családokat is.
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.