OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2022. május 13., péntek 16:00

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Biró Marcell: A hazai ellátásbiztonság érdekében meg fogjuk védeni az intézkedéseinket.

    A hazai ellátásbiztonság érdekében bevezetett Hatósági rendelkezéseket sokan, sokféleképpen támadták. Készültek bírósági feljelentések, valamint alkotmányossági és az európai bizottság számára írt beadványok. Ezek az akciók kivétel nélkül a hazai piacon szereplő külföldi kézben lévő vállalkozások oldaláról indultak.
Ez van akkor, amikor a 90-es évek privatizációja okán olyan helyzetet örököl az ország, amelyben a kitermelhető, az építőiparban felhasználható ásványi nyersanyagok szempontjából a legnagyobbnak számító bányavállalatok közül az első öt, valamint a 10 legnagyobb árbevétellel rendelkező cég közül egy sincs többségi magyar tulajdonban. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának intézkedései indokoltak, arányosak és ésszerűek, amit meg fogunk védeni - hangsúlyozta Biró Marcell, a Hatóság elnöke Zalakaroson, a XXIV. Bányászati Szakigazgatási Konferencián megtartott beszédében.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.