OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. május 13., péntek 16:23

A Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete közleménye
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Májustól már pálmaolajmentes, fairtrade, vegán és bio termékekhez is könnyedén hozzájuthatunk a Tudatos Vásárló ingyenesen letölthető mobil alkalmazásával.

    Csaknem 300 csokoládéval és egyéb édességgel bővült az a magyar fejlesztésű mobilapplikáció, amellyel eddig a tisztítószerek összetevőit ellenőrizhettük. Azok a tudatos fogyasztók, akik a fenntartható életmódot választják, májustól már pálmaolajmentes, Fairtrade, vegán és bio termékekhez is könnyedén hozzájuthatnak a Tudatos Vásárlók Egyesületénnek alkalmazásával. A mobilapplikációt már 10 ezren töltötték le a 2021-es élesedése óta.
Ezt a funkciót számos felhasználó kérte és várta, a szolgáltató az igényt felismerve készítette el a termékfrissítést a május 14-i Fair Trade világnapra időzítve. Így már a mobilunk segítségével könnyedén beszerezhetjük nem pusztán a környezetkímélő, de a méltányos kereskedelemből származó termékeket is. Magyarországon soha nem látott növekedést produkált a méltányos kereskedelmi termékek forgalma az elmúlt években. 2020-ban a hazai Fairtrade piac összértéke meghaladta a 6,9 milliárd forintot, ez a 2014-ben mért forgalom százszorosa (!).
A pálmaolajat előszeretettel alkalmazza az élelmiszer- és szépségipar annak olcsósága miatt, gyakorlatilag mindenben megtalálható, aminek előállításához növényi zsír vagy olaj szükséges. A megnövekedett pálmaolajszükséglet miatt egyre nagyobb földterületeket sajátítanak ki az ipari termelés miatt, ezzel veszélyeztetve az adott régió biodiverzitását.
     Kiadó: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.