OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. május 18., szerda 14:31

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. május 18., szerda (OS) - DK: Az ötödik Orbán-kormány ott folytatja, ahol a negyedik abbahagyta – A pedagógusok sem számíthatnak semmi jóra

        Pintér Sándor szerdai miniszteri meghallgatásán úgy nyilatkozott, hogy mivel a gazdasági helyzet romlani fog, a pedagógusok nem kapnak béremelést. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy nem ismeri el a sztrájkoló tanárok jogait. A meghallgatáson a miniszter arra is kitért, hogy szerinte nem kell ennyi iskola az országba.
     A Demokratikus Koalíció szégyennek tartja, hogy a törvénytelen kormány így bánik a pedagógusokkal. Sem a tanárok, sem a diákok nem számíthatnak semmi jóra, ez már akkor nyilvánvalóvá vált, mikor az új kormány az oktatás ügyét Pintér Sándorra bízta. Pont ennyire lesznek fontosok a pedagógusok, a gyerekek, a szülők is Orbánéknak, mert a saját oligarcháik mindig is fontosabbak lesznek nekik, mint az oktatás ügye. 

Barkóczi Balázs 
A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.