OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2022. május 19., csütörtök 11:26

A Jezsuita Rend közleménye
    Budapest, 2022. május 19., csütörtök (OS) - Musicalt írt Loyolai Szent Ignácról a Vizy Márton-Tóth Dávid Ágoston szerzőpáros. Az Erkel Színházban is bemutatandó darab a jezsuita rendalapító emlékévének kiemelt produkciója.

    Egy kardforgató lovag – aki aztán fegyverét Szűz Máriának ajánlja fel. Egy középkori szívtipró – aki megtérése után lemond a házaséletről, és szerzetesnek áll. Egy nem különösebben népszerű szent – aki megreformálja az egyházat.

A fent körülírt férfiúról, Loyolai Szent Ignácról írt musicalt Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston a jezsuiták kettős jubileumára. A Jézus Társasága ugyanis 2021-2022-ben ünnepli alapítója megtérésének 500., illetve szentté avatásának 400. évfordulóját. Az Ignác – A lelkek lovagja című darab modern, humorral teli, fülbemászó dallamokkal mutatja be a rendalapító életútját. A művet a miskolci Fényi Gyula jezsuita gimnázium Magis kórusa többször is előadja, de egy alkalommal műsorára tűzi az Erkel Színház is.

     Kiadó: Jezsuita Rend

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.