OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. május 21., szombat 14:53

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. május 21., szombat (OS) - Május 21-én szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán adták át Az Év Múzeuma 2022 díjait a Múzeumkertben. Az elismerést idén a nagy múzeumok kategóriájában a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum és a kis múzeumok közül a bajai Türr István Múzeum érdemelte ki.

    A múzeumokat kilenc tagú bizottság értékelte: dr. Bereczki Ibolya, mint a bizottság elnöke, dr. Mészáros Balázs, dr. Ringer István, Heilauf Zsuzsanna, dr. Vicze Magdolna és Kónya Béla a Pulszky Társaság, továbbá dr. Kemecsi Lajos, az Országos Közgyűjtemények Szövetségének, dr. Végh Katalin, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének, és Molnárné Aczél Eszter az ICOM Magyarország képviseletében. Az értékelés során a bizottság a múzeumok fejlődését számos szempont alapján vizsgálta, melyek: a megújulás, a gyűjteménymenedzsment, az ismeretátadás és hozzáférés, a szolgáltatások, a társadalmi felelősségvállalás kategóriái voltak.

A fődíjak mellett kiosztották a múzeumszakmai szervezetek különdíjait is. Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíjában a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum részesült. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a Kállay Gyűjtemény kapta. Idén az ICOM Magyarország különdíját az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjteménynek érdemelte ki.

A Magyar Múzeumok Online itt mutatta be a díjakra esélyeseket: https://magyarmuzeumok.hu/cikkek/az-ev-muzeuma
     Kiadó: Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.